Kerken

Kerk (111)

-in the spotlights-

Sint Pauluskerk Antwerpen

antwerpen, Antwerpen  -  Het interieur van de Antwerpse Sint Pauluskerk lijkt wel een schatkamer! Onder meer schilderijen van beroemde meesters als Rubens, Van Dyck en Jordaens sieren dit barokke kerkgebouw.

Academiehuis Grote Kerk Zwolle

zwolle, Overijssel  -  Breng een bezoekje aan het bekendste bouwwerk van Zwolle: de Grote Kerk. Bekijk het wereldberoemde Schnitgerorgel en de exposities, snuffel rond bij de duurzame boekenmarkt of drink een kopje koffie, terwijl de kinderen de kinderhoek induiken.

Pieterskerk Leiden

leiden, Zuid-Holland  -  De imposante Pieterskerk is niet weg te denken uit Leiden. Bezoek dit imposante bouwwerk en leer meer over de geschiedenis. De kerk is ook in gebruik als trouwlocatie en voor evenementen en congressen.

Sint Baafskathedraal

gent, Belgie  -  De Sint Baafskathedraal in Gent bewaart een groot kunstwerk, namelijk 'Het Lam Gods' van de gebroeders Eyck. Bewonder de kathedraal en de kapel met het bijzondere drieluik.

-in the spotlights-

Grote Kerk Veere

veere, Zeeland  -  Een stenen reus in een piepklein stadje, zo wordt de Grote Kerk in Veere omschreven. En dat is niets teveel gezegd! Deze reus herbergt een boeiende geschiedenis die je in een gave experience kunt beleven.

Synagoge van Haaksbergen

haaksbergen, Overijssel  -  Aan het begin van de negentiende eeuw ontstond een kleine joodse gemeente in Haaksbergen. Zij kwamen voor hun wekelijkse dienst samen in de Synagoge (Sjoel). Deze is soms open voor bezichtiging