UITagenda  20 mei 2024 kastelen

Activiteiten 20 Mei 2024 Kastelen Uitagenda (64)

Dag van het Kasteel

tijdelijke activiteit oegstgeest, Zuid-Holland, Oegstgeest  -  Hele dag - 16.00 Bezoek de in 17e eeuwse stijl gedekte dinertafel in het kasteel! Tussen 11:00 - 16:00 Rondleidingen in het Kasteel 13:00 Storytelling over Adriana de Sohier Vermandois in onze Vijverzichtkamer

geopend op maandag 20 mei 2024, van 11:00 uur tot 16:00 uur 

Garden Party picknick Slot Zuylen bij Utrecht

tijdelijke activiteit Museum Slot Zuylen  -  Garden Party in kasteeltuin Slot Zuylen, bij Utrecht Picknick, live muziek, rondleiding door de kasteeltuin, spelletjes, kasteel bewonderen Prijs vanaf € 35, kinderen € 15 en tot 4 jaar gratis

geopend op maandag 20 mei 2024, van 11:00 uur tot 17:00 uur 

Ridderweekend

tijdelijke activiteit muiden, Noord-Holland, Muiderslot  -  Ridderweekend op 19 en 20 mei, wees erbij! Het is voor alle leeftijden. Ga mee terug in de tijd door allerlei demonstraties en bijzondere verhalen.

zondag 19 mei 2024 t/m maandag 20 mei 2024, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Pinksterweekend op Slot Loevestein: Aan tafel!

tijdelijke activiteit poederoijen, Gelderland  -  Dit Pinksterweekend is het ‘Dag van het Kasteel’ en het thema is dit jaar ‘Aan tafel’. Als de muren van de keuken van het kasteel toch eens konden praten. Tijdens het Pinksterweekend ontdek je in de keuken welke recepten hier werden gekookt.

zaterdag 18 mei 2024 t/m maandag 20 mei 2024, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Ruïne Batenburg

batenburg, Gelderland  -  De ruïne van kasteel Batenburg staat aan de rand van het stadje Batenburg. Ooit was dit het belangrijkste kasteel van Gelderland, nu is alleen de ruïne nog over. Bezoek de ruïne onder leiding van een gids en wandel in de prachtige omgeving.

Kasteel Doornenburg

doornenburg, Gelderland  -  Word een ridder in Kasteel Doornenburg. In het mooie rivierenlandschap van de Rijn en de Waal ligt dit prachtige bouwwerk. Bezoekers gaan hier terug in de tijd.

Landgoed Kasteel Aerwinkel

posterholt, Limburg  -  Geniet van een schitterend stukje Engelse landschap midden in de glooiende heuvels van Limburg bij Kasteel Aerwinkel. Ook beschikbaar voor zakelijke doeleinden en voor trouwerijen.

Landgoed Hackfort

vorden, Gelderland  -  Bezoek Landgoed Hackfort met zijn watermolen, imposante eikenlanen, bolle akkers, kronkelende zandweggetjes en historische kasteelmoestuin. Hier worden groenten, fruit en bloemen geteeld zoals van oudsher in kasteeltuinen gebeurde.

Kasteel Grasbroek

guttecoven, Limburg  -  Voor even een kasteelheer of jonkvrouw zijn? Kom logeren op Kasteel Grasbroek. Dit statige kasteel doorstond de eeuwen glansrijk en is klaar voor bezoek!

Kasteel De Kinkelenburg

bemmel, Gelderland  -  Kasteel De Kinkelenburg is een van de populairste trouwlocaties van Nederland. Op een gemiddelde vrijdag trouwen er maar liefst vijf á zes stellen. Het kasteel is ook van buiten een plaatje om te zien.